iPhone 5 stond wel op de planning

Het was wel degelijk de bedoeling dat Apple een volledig nieuwe iPhone 5 zou gaan introduceren in plaats van de iPhone 4S die begin oktober gepresenteerd werd. Althans dat zegt een anonieme bron van Business Insider die enkele weken een prototype iPhone 5 heeft mogen uitproberen. Apple was volgens de bron tot enkele maanden voordat de 4S werd gelanceerd nog druk met de ontwikkeling van de iPhone 5.

Kleuren

Het prototype had een aluminium achterkant net zoals de iPad 2 en het was de bedoeling om het toestel in meerdere kleuren uit te geven. Hiervoor wilde Apple haar ‘liquid metal’ technologie gebruiken, er zit dan geen verflaag op de telefoon, maar de aluminium zelf is al in de juiste kleur. Verder was het prototype een stuk platter en was er geen fysieke home-knop maar een aanraakgevoelige. Het toestel was een stuk sneller dan andere iPhones, echter dit kwam doordat de snelheidslimitatie eraf was gehaald.

Overigens was Siri ook aanwezig maar in dit geval was de naam simpelweg 'Assistant'.

Scherm

De camera was 10 megapixel en ook zou het toestel een groter scherm hebben van 4 inch. Steve Jobs was het echter niet eens met het grotere scherm, want het grote argument tegen Android is nu juist dat er zoveel verschillende soorten toestellen zijn. Daardoor is volgens Jobs het Android besturingssysteem ‘gefragmenteerd’ en hij wilde voorkomen dat dit bij iPhone ook zou gebeuren. Waarom de ontwikkeling van de iPhone 5 uiteindelijk is gestaakt en er is gekozen voor de iPhone 4S zegt de bron niet te weten.

Business Insider geeft wel aan dat het bovenstaande verhaal niet bevestigd kon worden door een andere bron, "You should probably still read this post with a nice fat dose of salt."

Lees meer over: , ,