iPhone 5, iPhone 4S, iPad en iPad Mini nu 6 euro duurder

AppleVanaf vandaag betaal je in de Nederlandse Apple Store 6 euro meer dan gisteren voor een nieuwe iPhone 5 of een nieuwe iPhone 4S en ditzelfde is het geval wat betreft de iPad 2, de iPad 4 en ook de iPad Mini. Deze 6 euro extra heeft te maken met de thuiskopieheffing die vanaf vandaag officieel in Nederland is ingevoerd. Deze heffing compenseert auteurs en artiesten voor het kopiëren van muziek en films voor privégebruik, de hoogte van de heffing is afhankelijk van de opslagcapaciteit (overzicht hieronder).

De thuiskopieheffing is eigenlijk maximaal 5 euro maar Apple heeft besloten om wat betreft de iPhone, iPad en iPad Mini hier 6 euro van te maken. Zodoende betaal je nu voor een iPhone 5 een bedrag 676 euro, de iPhone 4S kost nu 574 euro, voor een iPad Mini moet je 335 euro betalen, een iPad 2 kost 405 euro en als laatste kost een nieuwe iPad 4 nu 505 euro. Wat betreft de verschillende iPods zijn deze vanaf vandaag 2 euro duurder.

Ben je van plan om een nieuwe iPad of een nieuwe iPad Mini aan te gaan schaffen en wil je toch nog graag deze 6 euro besparen dan kun je terecht bij onder andere de Belgische online Apple Store en bij Dixons waar de prijzen van afgelopen jaar nog gewoon gelden.

thuiskopieheffing

Lees meer over: , , ,