iPhone 5 blijft uit

Al lang werd er gespeculeerd over hetgeen wat Apple vandaag zou gaan lanceren. In tegenstelling tot wat iedereen had verwacht en gehoopt is er geen iPhone 5 gelanceerd maar is het gebleven bij een bijgewerkte versie van de iPhone 4.

Het was de eerste grote productaankondiging voor Tim Cook als nieuwe CEO van Apple. Net voor het starten van het evenement plaatste Apple per ongeluk al op de Japanse website informatie over de iPhone 4S wat vervolgens snel weer offline werd gehaald. Op dat moment werd het eigenlijk al duidelijk dat het bij deze 4S zou gaan blijven.

Verbeteringen

Het design van het toestel is gelijk aan de huidige iPhone 4 maar aan de binnenkant zijn er nodige verbeteringen. Zo heeft de iPhone 4S net als de iPad 2 een A5 chip waardoor het toestel twee keer zo snel is dan de iPhone 4. Daarnaast is het werkgeheugen verdubbeld naar 1GB en beschikt het toestel over een nieuwe 8 megapixel camera die 73 procent meer licht vangt en 33% sneller werkt dan de camera in de iPhone 4.

Beschikbaarheid

Het toestel is beschikbaar vanaf 14 oktober in de Verenigde Staten plus een aantal andere landen. Nederland moet helaas iets langer wachten op het toestel, tot 28 oktober.

iOS5

Naast de iPhone 4S werd iOS5 aangekondigd. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem zal vanaf 12 oktober beschikbaar zijn. Nieuw is onder andere iMessage, een berichtendienst vergelijkbaar met WhatsApp en de integratie van Twitter. Deze details werden eerder al bekend gemaakt door Apple begin juni.

Een nieuwe feature die toen nog niet werd aangekondigd is Siri waarmee de iPhone spraakbesturing krijgt. Simpele taken als iemand opbellen of het opvragen van de weersverwachting zijn uit te voeren door tegen de telefoon te praten. Er is eerst alleen ondersteuning voor Engels, Frans en Duits. Later volgen andere talen.

Op 12 oktober zal tevens iCloud beschikbaar komen.

Lees meer over: , , ,