iPhone 5 als opvolger iPhone 4S aangekondigd door Apple

De CEO van Apple, Tim Cook heeft zojuist zoals verwacht de iPhone 5 aangekondigd als opvolger van de 4S die afgelopen jaar werd geïntroduceerd. Voordat de iPhone werd aangekondigd was het zoals gebruikelijk eerst tijd voor de nodige statistieken.

Tim Cook begon met het vertellen over de verschillende winkels die het bedrijf wereldwijd heeft. In totaal zijn dit nu 380 winkels in twaalf landen, het dertiende land komt erbij vanaf aanstaande vrijdag en dit is Zweden. Het afgelopen kwartaal bezochten 83 miljoen mensen de winkels. Wat betreft de iPad verkocht Apple in het afgelopen kwartaal 17 miljoen exemplaren waardoor het totale aantal komt op 84 miljoen verkochte iPads. De iPad blijft ondertussen domineren op de tabletmarkt, het marktaandeel bedroeg in de periode april tot en met juni 68 procent. In totaal heeft Apple 400 miljoen iDevices verkocht.

Met de App Store van Apple gaat het ook goed. In de App Store zijn nu 700.000 applicaties te vinden waarvan 250.000 applicaties specifiek zijn gericht op de iPad. Apple voegt hieraan toe dat een gemiddelde gebruiker 100 applicaties heeft geïnstalleerd.

iPhone 5

Er was recent nog wat verwarring over de naam van het nieuwe toestel, uit een foto bleek dat het nieuwe model wel eens The New iPhone zou gaan heten maar eerder vandaag bleek al dat dit toch niet het geval was, het is uiteindelijk gewoon iPhone 5 geworden.

Wat betreft het toestel zelf blijken vrijwel alle eerdere berichten die in de afgelopen maanden verschenen te kloppen. De iPhone beschikt over een A6 processor die twee keer zo snel is als zijn voorganger. Het toestel heeft een groter scherm gekregen, 4 inch waardoor er nu vijf rijen met iconen onder elkaar passen, de resolutie is 1136 x 640.

De nieuwe iPhone is met 7.6 milimeter 18 procent dunner vergeleken met de iPhone 4S en met 122 gram 20 procent lichter dan de 4S. Verder is er een betere camera (8 megapixel) en een nieuwe feature genaamd panorama om eenvoudig panoramafoto's te kunnen maken. Het toestel beschikt over in totaal drie microfoons, deze bevinden zich aan de onderkant, aan de voorkant en de derde microfoon zit aan de achterkant. Er is zoals verwacht een nieuwe smallere connector die de naam Lightning heeft gekregen, aanvullend is er een adapter om bestaande accessoires niet overbodig te maken.

De audio-ingang zit in dit geval niet meer aan de bovenkant maar aan de onderkant van het toestel. De nieuwe iPhone heeft tevens 4G-ondersteuning gekregen.

Bestellen van de iPhone 5 kan vanaf morgen en het toestel ligt vanaf 21 september in de winkels in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, Japan, Hong Kong en Singapore. Op 28 september volgen dan meer landen, waaronder ook Nederland. De iPhone 3GS komt met de komst van de iPhone 5 te vervallen. Overigens geen iPad Mini, deze volgt waarschijnlijk volgende maand.

iOS 6 zal volgende week woensdag pas worden uitgebracht door Apple, de nieuwe versie van iOS is er voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, iPad 3 en iPod Touch.

Zie ook: Apple presenteert nieuwe iPod nano, iPod Touch en oordopjes

Lees meer over: ,