iPhone 5 al vijf miljoen keer verkocht

In de eerste 24 uur nadat de nieuwe iPhone werd gepresenteerd door Tim Cook de CEO van Apple werd het toestel al twee miljoen keer verkocht. Afgelopen vrijdag kwam het toestel beschikbaar in in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, Japan, Hong Kong en in Singapore, dit zorgde traditioneel voor lange rijen voor de winkels van het bedrijf. Apple laat nu weten dat de iPhone 5 na slechts drie dagen al vijf miljoen keer is verkocht. Vanaf aanstaande vrijdag zal het toestel ook in Nederland beschikbaar komen evenals in België en 20 andere landen. Apple zegt dat tegen het einde van het jaar het toestel verkrijgbaar zal zijn in meer dan 100 landen.

Het grote aantal bestellingen heeft wel gezorgd voor langere levertijden, in alle landen waar het toestel nu aangeschaft kan worden bedraagt de levertijd drie tot vier weken. De meesten die het toestel al in de voorverkoop hadden aangeschaft hebben het toestel ontvangen, andere bestellingen worden volgende maand geleverd. Hoewel de eerste voorraad op is zullen winkels wel met regelmaat worden voorzien van nieuwe toestellen.

iPhone 4S en iPhone 4

Het aantal verkochte toestellen in het openingsweekend viel analisten overigens tegen, zij hadden hogere aantallen verwacht. De iPhone 4S ging afgelopen jaar in het openingsweekend vier miljoen keer over de toonbank maar het toestel was op dat moment niet in alle landen beschikbaar waar nu wel de iPhone 5 is uitgebracht. De iPhone 4 ging na lancering in de eerste drie dagen 1,7 miljoen keer over de toonbank.

iOS 6

Tevens laat Apple weten dat al meer dan 100 miljoen iDevices (iPhone, iPad, iPod) nu beschikken over iOS 6, de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem is beschikbaar om te downloaden sinds afgelopen woensdag. Meer over iOS 6 lees je hier.

Lees meer over: ,