iPhone 5 al uitverkocht, bestellen in Nederland vanaf 21 september

Nadat afgelopen woensdag de iPhone 5 werd gepresenteerd door Apple ging het toestel gisteren in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, en Singapore in de voorverkoop. Toen het eenmaal mogelijk was gisteren om het nieuwe toestel alvast te bestellen ging het bijzonder snel en binnen een uur was het toestel uitverkocht en werd de verwachte levertijd op de website door Apple aangepast van één week naar twee weken. Ter vergelijking, vorig jaar was de iPhone 4S pas na 22 uur uitverkocht en de iPhone 4 was twee jaar geleden na 20 uur uitverkocht.

Door de grote belangstelling voor de iPhone 5 kwam de website van Apple gisteren ook in de problemen waardoor diverse gebruikers foutmeldingen in beeld kregen te zien op het moment dat er geprobeerd werd om het toestel te bestellen, ook de websites van verschillende providers die het toestel aanbieden ondervonden gisteren problemen.

250 miljoen exemplaren

Dat de iPhone 5 het goed zal gaan doen is wel duidelijk en verschillende analisten verwachten dat Apple maar liefst 58 miljoen exemplaren zal gaan verkopen dit jaar. Eerder deze week gaf analist Gene Munster nog aan te verwachten dat er deze maand 10 miljoen exemplaren over de toonbank zullen gaan. In totaal wordt verwacht dat Apple 250 miljoen iPhones 5 zal gaan verkopen wat goed zou zijn voor een omzet van 144 miljard dollar en dit is dan ongeveer drie keer zoveel als de totale omzet van alle eerdere iPhones. De aankondiging van de iPhone 5 zorgde in ieder geval voor een stijging van het aandeel Apple naar uiteindelijk 691.28 dollar, nog net onder de magische grens van 700 dollar.

Uit een onderzoek in de Verenigde Staten komt naar voren dat een derde van alle Amerikanen graag de nieuwe iPhone 5 zou willen hebben. Een groot deel van de 2000 ondervraagden is met name onder de indruk van het nieuwe uiterlijk maar de verbeterde batterij is ook een groot pluspunt. Opvallend is dat 32 procent van de mensen nu met Android de iPhone 5 zou willen kopen, 33 procent geeft aan dit zeker niet te gaan doen.

Nederland

De iPhone 5 ligt vanaf aanstaande vrijdag in de bovengenoemde landen in de winkels, een week later op 28 september komt het toestel onder andere naar Nederland. De voorverkoop hier in Nederland zal aanstaande vrijdag (21 september) al gaan starten, degene die alvast het toestel bestellen ontvangen deze dan ook op vrijdag 28 september.

Lees meer over: ,