iPhone 5 al meer dan twee miljoen keer verkocht

Afgelopen woensdag presenteerde Apple de langverwachte iPhone 5 en de belangstelling voor het toestel is bijzonder groot. Het bedrijf laat weten middels een persbericht dat er al meer dan twee miljoen toestellen zijn verkocht in slechts 24 uur wat een nieuw record is. De iPhone 4S werd vorig jaar binnen 24 uur meer dan een miljoen keer verkocht, de iPhone 4 werd twee jaar geleden 600.000 keer verkocht in de eerste 24 uur.

Ook AT&T laat vandaag weten dat het erg goed gaat met het aantal bestellingen, het is wat dat betreft de snelst verkopende iPhone ooit maar het bedrijf maakte geen cijfers bekend.

Het toestel zal aanstaande vrijdag beschikbaar komen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australiƫ, Japan, Hong Kong en in Singapore. In de Verenigde Staten zal het toestel te koop zijn in de 356 winkels van Apple vanaf 8 uur 's morgens lokale tijd, alle klanten die de iPhone 5 kopen krijgen persoonlijke ondersteuning bij zaken als het instellen van e-mail en het gebruik van bepaalde applicaties zodat ze met een werkende telefoon de winkel van Apple weer kunnen verlaten.

Op 21 september gaat de nieuwe iPhone ook in Nederland in de voorverkoop, een week later op 28 september zal het toestel in de winkels liggen evenals in 21 andere landen.

Lees meer over: ,