iPhone 4S Siri in het Nederlands zeker niet eerder dan 2012

Vanaf vandaag is de iPhone 4S dan ook verkrijgbaar in Nederland nadat het toestel al sinds beschikbaar was in diverse andere landen waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Een belangrijke nieuwe feature van het toestel is de nieuwe persoonlijke assistent genaamd Siri om antwoorden te krijgen op al je vragen.

Eind 2012

Op het moment dat de nieuwe iPhone werd geïntroduceerd werd meteen al duidelijk dat de spraakbesturing eerst alleen beschikbaar zou komen in de talen Engels, Frans en Duits en dat ondersteuning voor andere talen later zou gaan volgen. Nu blijkt uit een interview dat Tweakers.net vandaag had met een woordvoerder van Apple ter gelegenheid van de introductie in Nederland dat de Nederlandstalige Siri niet eerder verwacht hoeft te worden dan eind 2012 of ergens in 2013. Wel zal Apple vrijwel zeker volgend jaar vijf andere talen beschikbaar maken: Spaans, Italiaans, Japans, Koreaans en Chinees.

Invoeren

Het invoeren van Siri in een bepaalde taal is bijzonder veel werk waardoor de Nederlandse versie van de spraakbesturing dus nog even op zich laat wachten. "Zo moet Siri alle accenten en dialecten herkennen. Daarvoer moet veel ingesproken worden door sprekers met al die accenten. Bovendien moeten Nederlandstalige diensten worden toegevoegd voor zaken als restaurantrecensies. We werken er hard aan, maar we weten niet wanneer Siri in het Nederlands klaar is." aldus de Britse woordvoerder van Apple.

Lees meer over: , ,