iPhone 4S meer dan 4 miljoen keer verkocht in drie dagen

Apple heeft laten weten dat de nieuwe iPhone 4S in de eerste drie dagen al meer dan 4 miljoen keer is verkocht. Sinds afgelopen vrijdag is het toestel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Eind oktober zal de iPhone 4S beschikbaar komen in 22 andere landen waaronder Nederland en tegen het einde van het jaar komt het toestel naar nog eens 70 landen.

Record

Deze start met 4 miljoen exemplaren betekent voor Apple het beste openingsweekend ooit. Ter vergelijking, de iPhone 4 ging na lancering in de eerste drie dagen 'slechts' 1.7 miljoen keer over de toonbank. Vorige week maandag liet Apple al weten dat de iPhone 4S binnen 24 uur meer dan 1 miljoen keer werd verkocht, ook een nieuw record. Nog niet eerder kreeg Apple binnen 24 uur zoveel voorbestellingen voor een nieuw product binnen.

Apple liet verder weten dat inmiddels meer dan 25 miljoen gebruikers zijn overgestapt op iOS5. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod Touch werd vorige week woensdag uitgebracht. Als laatste kwam vorige week ook iCloud beschikbaar en inmiddels zijn er 20 miljoen gebruikers die zich hebben aangemeld.

Lees meer over: , ,