iPad Mini te koop vanaf 2 november, tevens vernieuwde iPad 3

Aanstaande dinsdag zal Apple vrijwel zeker de nieuwe iPad Mini gaan presenteren, de kleinere versie van de huidige iPad met een scherm van vermoedelijk 7,85 inch. Uitnodigingen voor het evenement werden eerder deze week naar de pers gestuurd.

Nadat Apple dan aankomende dinsdag de kleinere iPad heeft gepresenteerd zal het apparaat dan volgens diverse bronnen vanaf vrijdag 2 november in de winkels liggen. Dit ging op een vergelijkbare manier met de iPhone 5, het nieuwe toestel werd op 12 september gepresenteerd en lag op vrijdag 21 september in de winkels. De huidige iPad werd op woensdag 7 maart gepresenteerd en lag op vrijdag 16 maart in de winkels.

Het is uiteraard nog niet duidelijk of de iPad Mini dan ook in Nederland al te koop zal zijn, mogelijk dat dit net als met de iPhone en de iPad een week later zal zijn op 9 november.

Vernieuwde iPad 3

Ondertussen komt het nieuws van 9to5mac dat Apple mogelijk aanstaande dinsdag ook een bijgewerkte versie zal gaan presenteren van de huidige iPad. De nieuwe versie van de iPad zou worden voorzien van de nieuwe smallere connector en wereldwijd 4G ondersteunen. De verwachting is dat de huidige prijzen verder wel gelijk zullen blijven.

Ondertussen is er ook nog de verwachting van analist Rob Cihra dat Apple met de komst van de iPad Mini tevens zou gaan stoppen met het aanbieden van de iPad 2. Dit heeft onder andere te maken met de prijs van de iPad Mini, het feit dat de iPad 2 al anderhalf jaar oud is en tevens heeft de kleinere iPad dezelfde schermresolutie als de iPad 2.

13-inch MacBook Pro met Retina-display

Naast de introductie van de iPad Mini is het ook de verwachting dat Apple gaat komen met een 13-inch MacBook Pro met Retina-display dinsdag. De geruchten gaan nu dat het apparaat een prijskaartje zal hebben van 1699 dollar en een model met betere specificaties zou 200 tot 300 dollar extra moeten gaan kosten. Deze nieuwe 13-inch MacBook Pro beschikt over een scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels.

Lees meer over: ,