iPad is succesvol dankzij de winkels van Apple

apple_store_amsterdam_logoApple zal tijdelijk 20 winkels gaan sluiten zo kondigde CEO Tim Cook van het bedrijf aan tijdens een conferentie. De sluiting is niet zozeer omdat het erg slecht gaat met het bedrijf maar dit is omdat deze winkels zullen gaan verhuizen naar grotere locaties.

Sommige winkels zijn op dit moment simpelweg niet groot genoeg, Cook gaf aan dat het een luxeprobleem is voor het bedrijf dat er grotere winkels moeten komen. In totaal heeft het bedrijf nu meer dan 400 winkels waarvan 150 Apple Stores buiten de Verenigde Staten, de winkels worden wekelijks bezocht door 10 miljoen mensen. In de komende tijd zullen er tevens 30 nieuwe winkels gaan bijkomen. Afgelopen kwartaal werden er vier winkels geopend in China en het bedrijf heeft het plan hier de nodige nieuwe winkels te gaan openen. Dit jaar zal er ook een nieuwe winkel in Den Haag worden geopend.

Binnenkort zal de eerste winkel gaan openen in Turkije en met deze winkel is Apple dan actief in 13 landen. Vorige maand bleek nog uit de kwartaalcijfers die werden gepresenteerd dat de gemiddelde omzet per winkel 1,25 miljoen dollar bedroeg, de omzet was 1,22 miljoen dollar per week een jaar eerder. De omzet per winkel vorig jaar kwam uit op 50 miljoen dollar en in totaal werden de winkels bezocht door 370 miljoen mensen.

Cook zei verder nog dat hij gelooft dat de winkels hebben bijgedragen aan het succes van de iPad. De iPad zou niet zo succesvol zijn geweest zonder de winkels omdat mensen voor de komst van de iPad tablets zagen als zware apparaten die niemand wilde hebben.

apple_store_amsterdam

Lees meer over: ,