iPad 5 komt volgend jaar in maart

ipad Apple zou volgens een Japanse blog momenteel bezig zijn met de voorbereidingen voor een introductie van de iPad 5 in maart volgend jaar. Dit jaar bracht het bedrijf begin maart de iPad 3 uit en in oktober volgde de iPad 4 tegelijk met de nieuwe iPad Mini.

Volgend jaar maart zal dan de iPad 5 gaan volgen volgens de Japanse website die deze berichten baseert op interne bronnen. De iPad 5 zou het ontwerp krijgen van de iPad Mini en daarom dunner en lichter worden, het apparaat zou 17 millimeter minder breed, 4 millimeter minder lang en 2 millimeter minder dik worden. Verdere details zijn er nog niet.

iPad Mini 2

Naast de ontwikkeling van de iPad 5 zou het bedrijf momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe iPad Mini waarover al eerder berichten waren. De iPad Mini 2 zou een retina-scherm met een resolutie van 2048 x 1536 gaan krijgen, wat betreft resolutie het dubbele vergeleken met het scherm van de huidige iPad Mini. Het apparaat zou tevens een A6X-processor gaan krijgen, dezelfde als de huidige iPad 4 heeft. Volgens de eerdere berichten wordt de iPad Mini 2 in de herfst van volgend jaar geïntroduceerd.

Lees meer over: ,