iPad 2 eenvoudig te ontgrendelen met Smart Cover

Mark Gurman van de website 9to5mac heeft ontdekt dat een iPad 2 die vergrendeld is met een code, eenvoudig, binnen een paar seconden is te ontgrendelen met behulp van een Smart Cover. Nadat de iPad op deze manier is ontgrendeld komt het laatst gebruikte scherm weer in beeld. Belangrijk om te noteren is dat als het thuisscherm wordt geopend er wel door de applicaties gebladerd kan worden maar het starten van applicaties niet kan. Het is echter wel wat vervelend als de mail bijvoorbeeld weer in beeld komt.

De relatief kleine bug is tijdelijk op te lossen door in de instellingen van de iPad 2 het kunnen ontgrendelen met een Smart Cover uit te schakelen.

iPhone 4S Siri

Dan was er eerder deze week nog nieuws over de iPhone 4S waarmee, met behulp van Siri gebeld kan worden terwijl het toestel vergrendeld is. Door te zeggen, "Call [Contact]" komt het volledige adresboek in beeld en kan er gebeld worden. Nu werd het nieuws eerst gebracht als een bug maar later bleek het om een standaard instelling te gaan.

In de instellingen van de iPhone 4S kan namelijk bepaald worden of Siri geactiveerd mag worden als het toestel vergrendeld is, iets wat dus standaard mag van Apple.

Lees meer over: , ,