iPad 2 dan eindelijk gearriveerd, 25 maart in Nederland

Zoals al verwacht werd heeft Apple vandaag de nieuwe iPad gepresenteerd. Het apparaat werd gepresenteerd door Steve Jobs die met een staande ovatie werd ontvangen. Het was van te voren niet helemaal duidelijk of de topman van Apple gezien de berichten over zijn gezondheid en zijn ziekteverlof vandaag wel aanwezig zou zijn in San Francisco.

Het evenement begon zoals gebruikelijk met een aantal statistieken. Zo zijn er afgelopen jaar in de periode april tot en met december 15 miljoen exemplaren verkocht wat zorgde voor 9.5 miljard omzet. Apple heeft nu 90 procent van de tabletmarkt in handen. Er zijn inmiddels 65.000 applicaties specifiek voor de iPad beschikbaar en er zijn inmiddels meer dan 100 miljoen iBooks gedownload.

De nieuwe iPad is iets lichter en weegt nu 1.3 pond en met 8.8 mm is de iPad 2 een stuk dunner dan de eerste versie (13.4 mm) en zelfs iets dunner dan de iPhone 4 (9.3 mm). Het apparaat heeft zoals verwacht een camera aan zowel de voorkant als de achterkant. De grootte van het scherm evenals de resolutie is hetzelfde.

Prijzen

Dan de prijzen zoals die werden gepresenteerd door Jobs: Het goedkoopste model met 16 GB en WiFi is er voor 499 dollar. De 32 GB versie kost 599 dollar en de 64 GB versie kost 699 dollar. Daarnaast kost de 16 GB versie met WiFI en 3G 629 dollar, met WiFI, 3G en 32 GB wordt de prijs 729 dollar en met WiFI, 3G en 64gb kost het apparaat 829 dollar.

25 maart

De iPad is er nu ook in het wit. Nu had Apple wat problemen met het produceren van een witte iPhone 4 maar met de iPad lijkt het beter gelukt te zijn. De iPad 2 zal vanaf 11 maart beschikbaar zijn in de Verenigde Staten (ook de witte variant) en op 25 maart zal het apparaat naar een reeks andere landen komen waaronder Nederland.

iOS 4.3

Op het moment dat de iPad 2 uit zal komen komt tevens iOS 4.3 uit. De iPad 2 beschikt hier al standaard over en mensen met een iPhone en iPod Touch (derde en vierde generatie) kunnen deze versie vanaf 11 maart downloaden. De nieuwe versie komt met een reeks nieuwe functies waaronder een Personal Hotspot functie. Hiermee wordt het mogelijk om de internetverbinding van een iPhone 4 te delen met andere apparaten.

Lees meer over: , ,