iOS6 bevat optie om AMBER alerts van de overheid te ontvangen

Begin deze week introduceerde Tim Cook, CEO van Apple de nieuwe versie van iOS. Hoewel veel nieuwe features van iOS6 werden besproken is er ook nog een toevoeging die geheel niet aan de orde kwam tijdens de presentatie maar zoals het nu lijkt wel aanwezig zal zijn in de nieuwe versie, in ieder geval voor gebruikers in de VS.

Het gaat namelijk om het kunnen ontvangen van alerts afkomstig van de overheid. Dit zijn als eerste push-notificaties betreffende noodgevallen, denk bijvoorbeeld aan alerts in het geval van zwaar weer zoals een orkaan of een tornado. Als tweede gaat het om het ontvangen van AMBER alerts in het geval van kindervermissingen en ontvoeringen.

In de instellingen van iOS6 is er een blokje ingericht voor alerts van de overheid waar gekozen kan worden voor de alerts die je wilt ontvangen. Of beide alerts standaard ingeschakeld zijn is niet helemaal duidelijk, in het geval dat de opties ingeschakeld zijn krijg je als gebruiker een push-notificatie mocht een noodgeval zich voordoen.

De toevoeging zal in ieder geval beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, of deze alerts ook in andere landen beschikbaar gaan komen is op dit moment nog niet duidelijk.

Lees meer over: , , ,