iOS 8 krijgt een nieuwe versie van Apple Maps

iOS 8 krijgt een nieuwe versie van Apple Maps

Apple heeft nog maar net versie 7.1 van iOS uitgebracht en het is pas een half jaar geleden dat iOS 7 verscheen maar nu wordt er al gesproken over de volgende grote release van het mobiele besturingssysteem. Het gaat dan met name om de kaartenapplicatie van het bedrijf die met iOS versie 8 flink op de schop zal gaan. Apple Maps werd met iOS versie 6 toegevoegd ter vervanging van Google Maps maar de nieuwe kaartenapp van het bedrijf werd direct al geplaagd door veel kritiek en diverse problemen.

Sinds de eerste release is Apple Maps al op een flink aantal punten bijgewerkt en is het rustig geworden wat betreft berichtgeving. Wat betreft iOS 8 zal het gaan om een grote update voor de kaartenapp. Er zullen openbaar vervoer-routes en betere kaartgegevens worden toegevoegd en het moet makkelijker gaan worden dankzij nieuwe labels om vliegtuigen, parken, treinstations, bushaltes en snelwegen te vinden. Wat betreft het openbaar vervoer zal het in eerste instantie gaan om enkele grote steden in de Verenigde Staten zoals New York, San Francisco, Los Angeles en daarna volgen andere steden.

Tevens nam Apple diverse bedrijven over ter verbetering van de kaartendienst zoals BroadMap, HopStop en Embark. De verwachting is dat het bedrijf de nieuwe versie van iOS in juni tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC zal presenteren en in de herfst zal lanceren.

Healthbook

Overigens zal Apple zich met iOS 8 ook gaan richten op de gezondheid van gebruikers. Er zal een app gaan verschijnen met de waarschijnlijke naam Healthbook waarmee je als gebruiker gegevens kunt bijhouden als gewicht, hartslag en bloeddruk maar ook herinneringen kunt instellen voor het innemen van medicijnen. De verwachte iWatch zou hierbij ook een grote rol gaan spelen, middels de diverse sensoren aanwezig in het apparaatje zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om je hartslag te meten en stappen te tellen.

Lees meer over: ,