iOS 7 werd 200 miljoen keer gedownload in eerste vijf dagen

iOS 7 werd 200 miljoen keer gedownload in eerste vijf dagen

Apple liet tijdens het evenement gisteravond weten dat iOS 7 binnen vijf dagen na het beschikbaar komen al op meer dan 200 miljoen iDevices was geïnstalleerd, in totaal draait 64 procent van alle iOS-apparaten nu op iOS 7. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem werd op 18 september vrijgegeven door het bedrijf, iOS heeft met versie 7 een geheel nieuw uiterlijk gekregen evenals de nodige nieuwe features.

Tegelijk met iOS 7 werd iTunes Radio door Apple geintroduceerd, nu een maand later heeft de nieuwe dienst van Apple al meer dan 20 miljoen gebruikers. Al deze gebruikers hebben inmiddels samen al naar meer dan 1 miljard nummers geluisterd. iTunes Radio is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten maar zal waarschijnlijk volgend jaar internationaal worden uitgerold. Het gaat dan in eerste instantie alleen om landen waar Engels de voertaal is zoals Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk, een introductie in Nederland van iTunes Radio lijkt er voorlopig nog niet in te zitten.

Dan liet Apple nog weten dat ontwikkelaars nu ruim 13 miljard dollar hebben binnengehaald met de verkoop van apps in de App Store van Apple. De App Store heeft momenteel in totaal meer dan 1 miljoen apps, in totaal zijn er tot op heden 60 miljard apps gedownload. Er zijn momenteel ruim 475.000 apps beschikbaar specifiek voor de iPad.

Lees meer over: ,