iOS 7 nu te downloaden en te installeren voor iPhone, iPad en iPod Touch

iOS 7 nu te downloaden en te installeren voor iPhone, iPad en iPod Touch

Vorige week dinsdag tijdens de presentatie van de iPhone 5S en de iPhone 5C bracht Apple de Golden Master van iOS 7 uit voor ontwikkelaars en liet het bedrijf tevens weten dat de definitieve versie vandaag uitgebracht zou gaan worden voor het grote publiek. Vanaf nu is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem beschikbaar voor iedereen om te downloaden en te installeren. De nieuwe versie is er alleen voor de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4 en de iPod Touch vijfde generatie. De nieuwe iPhone 5S en de nieuwe iPhone 5C worden standaard met iOS 7 geleverd.

Updaten

Het updaten naar de nieuwe versie van iOS kan sinds versie iOS 5 geheel zonder kabels. Ga naar de instellingen van het iOS-apparaat en druk daarna op Algemeen en kies vervolgens voor Software update om de nieuwe versie van iOS te installeren. Het kan zijn dat je problemen kan ondervinden met downloaden vanwege de grote belangstelling, denk aan bijvoorbeeld traagheid tijdens het downloaden en foutmeldingen. Indien downloaden niet direct lukt kun je beter wachten tot een later moment. Installeren via iTunes kan uiteraard ook, zorg dan wel dat je het programma hebt bijgewerkt naar versie 11.1.

Indien je de nieuwe versie wilt installeren zorg dan dat je dan al beschikt over iOS 6.1.3 of indien je een iPhone 5 hebt iOS 6.1.4 en maak eventueel van te voren een nieuwe backup.

Nieuw uiterlijk

Zoals eerder dit jaar tijdens de presentatie van iOS 7 al bleek heeft het mobiele besturingssysteem een volledig nieuw en platter uiterlijk gekregen. Alle onderdelen van het uiterlijk van iOS 7 zijn gewijzigd vergeleken met iOS 6 zoals alle iconen, logo's, achtergronden en alle apps standaard aanwezig zoals de weerapp, telefoon, mail en Siri.

Nieuwe features

Er is een nieuw vergrendelscherm waarbij je nu omhoog moet swipen in plaats van links naar rechts om een toestel te ontgrendelen. Na het ontgrendelen zorgt het naar boven vegen voor een geheel nieuw menu met allerlei instellingen. In het menu kan onder andere snel het volume worden aangepast, schermhelderheid maar ook kan hier de vliegtuigmodus snel worden ingeschakeld evenals de feature Niet Storen. Tevens kan op op het thuisscherm de zoekfunctie snel naar voren worden gehaald door naar van boven naar beneden te vegen en zijn er nieuwe ringtones en andere geluiden toegevoegd.

Nieuw is de mogelijkheid om de flitser van het toestel als zaklamp te gebruiken. Dit is iets wat veel gebruikers momenteel al doen echter moest er tot op heden altijd een aparte applicatie worden gedownload uit de App Store. iTunes Radio is nieuw toegevoegd aan iOS 7 maar helaas alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Aan de camera-applicatie van het besturingssysteem zijn filters toegevoegd en nieuw is de mogelijkheid om vierkante foto's te kunnen maken. Browser Safari is bijgewerkt en heeft een minder hoge adresbalk gekregen. Nieuw is dat de adresbalk is samengevoegd met de zoekfunctie, iets wat recent ook gebeurde met Google Chrome voor iOS en Android. Tabbladen worden in een nieuwe 3D weergave getoond en er kunnen meer tabbladen tegelijkertijd worden geopend. Wat betreft de persoonlijke assistent Siri kan er met iOS 7 gekozen worden tussen een vrouwelijke en een mannelijke stem. Twitter en Wikipedia en zoekresultaten van zoekmachine Bing van Microsoft zijn standaard geïntegreerd.

Handig is dat mappen op het thuisscherm nu uit meerdere pagina's kunnen bestaan zodat je meer applicaties kunt plaatsen in een map, in iOS 6 was dit nog beperkt tot maximaal negen apps per map. Apps worden met de nieuwe versie geheel automatisch bijgewerkt. Updates worden alleen gedownload indien er verbinding is met een WiFi-netwerk. Dan is Airdrop nieuw om eenvoudig en snel foto's te kunnen delen met andere iOS devices die zich in de buurt bevinden. Telefoonnummers kunnen nu makkelijk worden geblokkeerd en als laatste kan het dataverbruik per app worden bekeken in de instellingen van iOS 7.

Features per apparaat

Let wel op dat niet alle nieuwe features van iOS 7 beschikbaar zijn op alle apparaten zoals bijvoorbeeld Airdrop. Een kort overzicht van de features per iOS device bekijk je hieronder.

features_ios7

Lees meer over: , , ,