iOS 7.1 nu te downloaden en te installeren

iOS 7.1 nu te downloaden en te installeren

Zoals al werd verwacht heeft Apple de eerste grote update voor iOS 7 uitgebracht, iOS versie 7.1. Afgelopen week was er het bericht dat Apple de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem binnen enkele dagen zou gaan uitbrengen vanwege de start van het iTunes Festival in de Verenigde Staten. Dit omdat de app die gemaakt is voor het festival en waarmee de optredens live gevolgd kunnen worden exclusief werkt op iOS versie 7.1.

Met de update worden diverse problemen in het mobiele besturingssysteem opgelost waaronder het plotseling herstarten waar sommige gebruikers sinds de komst van iOS 7 afgelopen jaar last van hebben. Verder zijn er de nodige aanpassingen aan het uiterlijk doorgevoerd. Het gaat om onder andere wijzigingen in de Telefoon-app en het scherm om een iPhone uit te schakelen, zo zijn diverse knoppen nu rond gemaakt met een icoon in plaats van een vierkant met tekst. Daarnaast zijn de iconen aangepast van de Berichten, FaceTime en Telefoon-app en er zijn enkele kleine aanpassingen betreffende het toetsenbord. In de instellingen kan nu eventueel het parallax effect geheel worden uitgezet.

Het vorige week geïntroduceerde CarPlay is toegevoegd, er zijn verbeteringen wat betreft Siri, er een nieuwe mogelijkheid toegevoegd om activiteiten weer te geven in de maandweergave van de agenda en de vingerafdrukherkenning voor Touch ID is verbeterd.

Downloaden en installeren

iOS 7.1 is er voor de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPad 2, iPad 3, iPad 4 en de iPod Touch vijfde generatie. Om te updaten naar de laatste versie ga naar de instellingen van het iOS-apparaat, druk op Algemeen en kies voor Software update om de nieuwe versie van iOS te installeren. Downloaden via iTunes kan uiteraard ook gewoon.

Een volledig overzicht van alle toevoegingen hieronder.

 • CarPlay
  Speciaal voor de auto ontworpen iOS-interface. U hoeft alleen maar uw iPhone aan te sluiten in een auto die geschikt is voor CarPlay. Ondersteuning voor Telefoon, Muziek, Kaarten en Berichten evenals audio-apps van derden. Bediening via Siri en het aanraakscherm en de knoppen van de auto.
 • Siri
  Zelf bepalen wanneer Siri luistert door de thuisknop ingedrukt te houden terwijl u praat en deze los te laten als u uitgesproken bent, in plaats van Siri automatisch te laten herkennen wanneer u stopt met praten. Nieuwe, natuurlijker klinkende mannen- en vrouwenstemmen voor Chinees (Mandarijn), Brits Engels, Australisch Engels en Japans.
 • iTunes Radio
  Zoekveld boven 'Uitgelichte stations' om gemakkelijk stations aan te maken op basis van uw favoriete artiest of favoriete nummer. Met een tik op de knop albums kopen vanuit het scherm met het huidige nummer. Abonneren op iTunes Match vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch om te luisteren naar iTunes Radio zonder reclame.
 • Agenda
  Mogelijkheid om activiteiten weer te geven in de maandweergave. Automatische weergave van nationale feestdagen voor diverse landen.
 • Toegankelijkheid
  Vette tekst wordt nu ook gebruikt voor het toetsenbord, de calculator en veel symbolen. Bewegingsvermindering wordt nu ook toegepast in Weer, Berichten en bewegende onderdelen bij multitasking. Nieuwe mogelijkheden om knopvormen weer te geven, appkleuren donkerder te maken en het witpunt te verminderen. Nieuwe instelling in Camera op de iPhone 5s om HDR automatisch in te schakelen.
 • iCloud-sleutelhanger wordt in meer landen ondersteund.
 • Berichtgeving over FaceTime-gesprekken wordt automatisch gewist als u het gesprek aanneemt op een ander apparaat.
 • Een sporadische crash van het beginscherm is verholpen.
 • De vingerafdrukherkenning voor Touch ID is verbeterd.
 • Verbeterde werking op de iPhone 4.
 • Verholpen probleem met de weergave van de Mail-badge als het aantal ongelezen e-mails groter is dan 10.000.
 • Meer verfijningen in de gebruikersinterface.
Lees meer over: , , , ,