iOS 6 nu te downloaden en installeren voor iPhone, iPad en iPod

Zoals vorige week aangekondigd heeft Apple zojuist iOS 6 beschikbaar gemaakt. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem is er voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, iPad 3 en als laatste de iPod Touch vierde generatie.

Het updaten naar de nieuwe versie van iOS kan sinds versie iOS 5 geheel zonder kabels. Het is wel vereist dat er voor de installatie minimaal 1 GB ruimte vrij moet zijn, de batterij van je iOS-apparaat minimaal 50 procent zijn opgeladen en je moet beschikken over een WiFi-verbinding. Ga naar de instellingen van het iOS-apparaat en druk daarna op Algemeen en kies vervolgens voor Software update om de nieuwe versie te installeren. Het kan zijn dat je problemen kan ondervinden met downloaden vanwege drukte. Mocht je trouwens via je computer updaten let dan wel op dat je iTunes 10.7 hebt geïnstalleerd. Ook is het verstandig voordat je gaat updaten om eerst een reservekopie te maken.

Er zitten diverse nieuwe features en verbeteringen in iOS 6. Met de vorige versie van iOS vorig jaar uitgebracht op 6 juni kwam er integratie van Twitter, met iOS 6 komt nu integratie van Facebook zodat je eenvoudig bijvoorbeeld artikelen kunt delen op het sociale netwerk vanuit diverse applicaties. De belfunctie is aangepast, handig op momenten dat je niet direct de telefoon kunt opnemen. In dat geval heb je nu een aantal opties om eenvoudig een standaard antwoord of een eigen bericht te sturen naar degene die je belt. Aanvullend kun je een herinnering instellen om deze persoon op een later tijdstip terug te bellen.

Niet Storen

In de instellingen van IOS 6 is nu een Niet Storen-knop te vinden, bijvoorbeeld handig als je slaapt of op een andere moment dat je niet gestoord wilt worden. De nieuwe knop is te vinden door te gaan naar de Instellingen waar ook de Vliegtuigmodus is te vinden. Met de functie ingeschakeld worden berichten en telefoontjes nog wel getoond alleen licht het scherm niet meer op en worden er geen geluiden afgespeeld zodat je niet gestoord wordt.

Google

Nieuw in iOS 6 is een nieuwe kaarten-applicatie van Apple zelf waarmee Google Maps wordt vervangen. Over Google gesproken, de applicatie van YouTube is met iOS 6 geheel komen te vervallen. Mocht je YouTube wel graag willen gebruiken dan is er sinds vorige week een gratis applicatie van Google beschikbaar in de App Store die je kunt installeren.

Safari, Mail, Passbook en Siri

Verder allerlei kleine verbeteringen onder andere binnen Safari en Mail. Zo heeft Mail een feature VIP's gekregen om berichten van bepaalde afzenders automatisch te voorzien van een blauw sterretje in plaats van een blauw bolletje zodat je deze berichten niet mist. Het is tevens mogelijk om een handtekening per account in te stellen. Passbook is een nieuwe applicatie die dient als digitale portemonnee. Uiteraard is Siri bijgewerkt, de assistent kan nu applicaties starten, berichten plaatsen op Twitter en Facebook en informatie geven over sporten, films en restaurants. Als laatste betreft Siri komt de assistent met deze update naar de iPad 3 nadat Siri alleen beschikbaar was op de 4S.

Andere verbeteringen

Nieuw is dat het mogelijk is om een routebeschrijving te laten voorlezen door een computer gegenereerde Nederlandse stem zo bleek recent al uit een testversie van het besturingssysteem en is het niet langer meer vereist om een iTunes-wachtwoord in te voeren om gratis applicaties te downloaden uit de App Store. De nieuwe Panorama feature is er alleen voor de iPhone 4S en de iPod Touch. Wat betreft FaceTime via mobiele netwerken wordt dit ondersteund op de iPhone 4S en iPad 3 en er kan muziek ingesteld worden als wekkergeluid. Als laatste heeft de iPad nu ook eindelijk een klok gekregen.

Lees meer over: , , , , ,