iOS 6 en problemen met Wi-Fi

Net nadat iOS 6 uitgebracht was ondervonden diverse gebruikers problemen met het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk. Het was zo dat na het verbinden je werd doorgestuurd naar een 404 pagina van Apple, dit probleem bleek veroorzaakt te zijn door een medewerker van het bedrijf die per ongeluk deze pagina offline had gehaald.

Er lijken echter nog veel meer problemen te zijn omtrent iOS 6 en het verbinden met een Wi-Fi-netwerk, het forum van Apple loopt momenteel vol met klachten hierover. Diverse gebruikers melden simpelweg Wi-Fi niet meer te kunnen activeren na het upgraden naar iOS 6 en weer andere gebruikers melden geheel geen verbinding te kunnen maken met een netwerk. Ook diverse mensen die net een nieuwe iPhone 5 hebben aangeschaft waarop iOS 6 standaard is geïnstalleerd lijken vergelijkbare problemen te ondervinden.

Oplossingen

Mocht je ook problemen ondervinden dan zijn er een aantal oplossingen al moet gezegd worden dat uit de berichten op de website van Apple blijkt dat deze oplossingen niet altijd de problemen verhelpen. De eerste oplossing die genoemd wordt en vaak werkt is het herstellen van de netwerkinstellingen. Dit kan door te gaan naar de instellingen en te kiezen voor Algemeen. Vervolgens onderaan druk dan op de knop 'Stel opnieuw' in. Tussen alle opties die daarna verschijnen staat dan de knop 'Herstel netwerkinstellingen'.

Een andere veel genoemde oplossing is het volledig uit en weer aanzetten van het toestel zelf en een genoemde oplossing is het in en uitschakelen van Wi-Fi in de instellingen.

Lees meer over: ,