iOS 6.1.1 uitgebracht door Apple voor iPhone 4S

iOS Update LogoApple heeft iOS 6.1.1 beschikbaar gemaakt voor iedereen met een iPhone 4S, de update komt vrij snel nadat het bedrijf eind vorige maand nog iOS 6.1 uitbracht. De reden dat deze update zo snel wordt uitgebracht is om een probleem met bereik en 3G te verhelpen. Diverse Europese providers adviseerden afgelopen weekend hun klanten om te wachten met updaten naar iOS 6.1 omdat dit problemen zou geven met het 3G-bereik.

Sommige providers verstuurde zelfs om de update af te raden berichten naar klanten. Bellen, internetten en berichtjes versturen zouden problematisch zijn via 3G na de update.

De nieuwe versie van het besturingssysteem specifiek voor de iPhone 4S moet het probleem verhelpen. Dit is overigens niet het enige probleem in iOS 6.1 aangezien ook problemen zijn gemeld over de batterijduur en overlogging problemen (het genereren van grote logbestanden) op Exchange mailservers van bedrijven. Sommige bedrijven stelden zelfs een ban in voor iOS 6.1-apparaten. Ook meldden diverse gebruikers een kortere batterijduur, oververhitting en problemen met wifi-connectie na het upgraden naar iOS 6.1.

Updaten kan via een Wi-Fi verbinding. Ga naar de instellingen van het iOS-apparaat en druk daarna op Algemeen en kies vervolgens voor Software update om iOS 6.1.1 te installeren. Druk daarna op 'Download en installeer' om de iOS 6.1.1 te downloaden.

Lees meer over: , ,