IOC start met verwijderen video’s Olympische Spelen op YouTube

Het was uiteraard te verwachten dat beelden van de openingsceremonie maar ook video's van andere onderdelen van de zomerspelen snel geüpload zouden worden naar YouTube, Vimeo, Daily Motion en diverse andere videowebsites.

Het Internationaal Olympisch Comité is de strijd direct al aangegaan en inmiddels zijn al de nodige video's die geüpload waren naar YouTube offline gehaald. Er zijn op dit moment nog wel een groot aantal video's te vinden op YouTube waarbij sommigen een melding tonen dat de video offline is gehaald vanwege het schenden van copyright. Tussen video's van gebruikers ook video's van bijvoorbeeld ABC News en de BBC, probleem is hier dan weer dat sommige video's alleen in een beperkt aantal landen bekeken kunnen worden.

Op bijvoorbeeld Vimeo zijn ook nog wel enkele video's te vinden van gebruikers evenals op Daily Motion al zijn ook hier al diverse video's offline gehaald, het openen levert dan de melding 'Deze video is verwijderd vanwege inbreuk op de Gebruiksvoorwaarden' op.

Eerder kondigde de organisatie al aan dat het niet was toegestaan om foto's en video's in het Olympisch stadion te maken en deze te uploaden naar sociale media zoals Facebook.

Lees meer over: , ,