Invoegen berichten van Facebook op websites officieel uitgerold

facebook_bericht_insluiten_tb Eind vorige maand introduceerde Facebook een mogelijkheid om publiekelijk beschikbare berichten van zowel gebruikers als pagina's in te kunnen voegen op websites en blogs. Hoewel werd aangekondigd dat de feature alleen beschikbaar was voor een beperkt aantal partners was het echter ook al voor andere gebruikers mogelijk om eenvoudig berichten in te voegen op een website door simpelweg de code aan te passen. Facebook heeft nu laten weten officieel de feature uitgerold te hebben voor alle gebruikers.

Bij elk bericht publiekelijk beschikbaar van een gebruiker of van een pagina staat een pijltje rechtsboven, het klikken op de pijl toont de optie Bericht insluiten. Na het klikken op de optie opent een popup met een code die ingevoegd kan worden op een website of blog. Een ingevoegd bericht beschikt over alle bekende features van Facebook. Zo is er de mogelijkheid om het bericht te liken, de mogelijkheid om het bericht te delen en er kan een reactie geplaatst worden. De naam van de gebruiker / pagina wordt bovenin getoond.

facebook_bericht_insluiten

Nieuw toegevoegd dankzij feedback in de afgelopen maand is dat video's die bij een bericht horen ook op de website waar het bericht op is geplaatst afgespeeld kunnen worden. In een extern toegevoegd bericht staat nu tevens de optie om de code direct op te halen om snel het bericht over te kunnen nemen. Ingevoegde berichten op mobiel hebben een alternatieve weergave gekregen beter geschikt voor kleinere schermen. Het is helaas niet zo dat een ingevoegd bericht zich kan aanpassen aan de breedte van een website. Het is verder niet mogelijk om enige opmaak van het bericht naar eigen wens te wijzigen.

Lees meer over: