Invites Google+ zelfs aangeboden op eBay

Er is een ware run ontstaan op invites voor het nieuwe sociale netwerk van Google. Het was de bedoeling dat het sociale netwerk langzaam en gecontroleerd uitgerold zou gaan worden maar afgelopen nacht werd het plots mogelijk voor gebruikers van Google+ om eenvoudig uitnodigingen te versturen naar andere gebruikers, schijnbaar onbeperkt. Dit had tot gevolg dat er een grote groep mensen op het sociale netwerk afkwamen waardoor Google na een aantal uur besloot om nieuwe aanmeldingen tegen te houden.

Tegen de tijd dat Europa wakker werd vanmorgen was het helaas niet meer mogelijk voor mensen die een uitnodiging hadden ontvangen om zich aan te melden. Sinds het moment dat Google deze beslissing nam staat nog altijd op de website de melding: "Ben je al uitgenodigd? We komen tijdelijk capaciteit te kort. Probeer het binnenkort opnieuw."

Veel mensen hadden dus vanmorgen eindelijk een uitnodiging in hun mailbox maar konden er dus niets mee doen. Het is nu afwachten totdat aanmelden weer mogelijk is.

eBay

Dat er een behoorlijke belangstelling is voor Google+ is wel duidelijk. Afgelopen nacht explodeerde Twitter uiteraard toen de uitnodigingen beschikbaar kwamen maar inmiddels worden uitnodigingen ook al aangeboden op veilingsite eBay door mensen die er geld mee willen verdienen. De prijs varieert van 1 dollar tot 10 dollar...

Lees meer over: ,