Interview Mark Zuckerberg uit 2004 over Thefacebook

Facebook is de laatste tijd vanwege de beursgang veel in het nieuws geweest. De beursgang pakte niet uit zoals gehoopt en afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 27.72 dollar, flink lager dan de introductieprijs. Nu is Facebook een bedrijf dat de wereld heeft verovert, iets wat bijzonder snel is gegaan sinds de lancering in 2004. Op de website van The Harvard Crimson staat een interview met oprichter en CEO Mark Zuckerberg uit 2004.

Het interview vond plaats net een week na het lanceren van thefacebook.com, een website die hij in een week in elkaar had gezet en waarmee hij zijn reputatie weer wilde herstellen nadat hij eerder onder vuur lag op de universiteit vanwege de site Facemash.com.

Zuckerberg zei toen over Thefacebook: "Everyone’s been talking a lot about a universal face book within Harvard," "I think it’s kind of silly that it would take the University a couple of years to get around to it. I can do it better than they can, and I can do it in a week."

Een dag voor het interview hadden 650 studenten zich geregistreerd en Zuckerberg gaf aan dat hij verwachte dat op de dag van het interview zelf dit aantal zou stijgen naar 900 gebruikers, een schijntje vergeleken met de meer dan 901 miljoen gebruikers van het sociale netwerk nu. Hij was in ieder geval op dat moment dik tevreden met 900 studenten, "I’m pretty happy with the amount of people that have been to it so far. The nature of the site is that each user’s experience improves if they can get their friends to join it."

In het interview geeft hij tevens aan dat hij ook gedacht had aan een mogelijkheid om een CV te kunnen uploaden en dat tegen betaling bedrijven hiernaar konden zoeken, echter zag hij hier vanaf want dat zou alles veel serieuzer maken en daardoor veel minder leuk.

Het volledige interview lees je hier.

Lees meer over: ,