Internet Explorer van de troon gestoten door Google Chrome

Het is officieel en sommige mensen, met name ontwikkelaars zullen er bijzonder blij mee zijn, Google Chrome heeft nu wereldwijd meer gebruikers dan de grote concurrent Internet Explorer, dit blijkt uit cijfers van Statcounter. De browser van Microsoft is nu na jarenlange dominatie van de troon gestoten door de browser van Google al is het verschil nog vrij klein. Internet Explorer is goed voor een marktaandeel van 31.94 procent en Google Chrome staat nu op 32.76 procent. Firefox is nog steeds derde met een marktaandeel van 25.47 procent en Safari is goed voor iets meer dan 7 procent, Opera staat op 1.74 procent.

Al met al toch een groot moment voor het team achter Google Chrome, de browser bestaat pas sinds 2008 en Internet Explorer van Microsoft was de marktleider sinds het vierde kwartaal van 1998. Hiervoor was Netscape Navigator jarenlang marktleider.

Nederland

Kijkend naar Nederland is Internet Explorer nog wel het meest gebruikt met 45 procent gevolgd door Chrome met 24.27 procent. Firefox heeft een marktaandeel van 17.39 procent en Safari 11.43 procent. Als laatste heeft Opera een marktaandeel 0.87 procent.

Antarctica

Dan toch ook nog even kijken naar Antarctica. Hier is Firefox nog altijd de meest gebruikte browser met een marktaandeel van 61.64 procent en Internet Explorer staat hier op de tweede plaats met 19.18 procent en Chrome staat op een marktaandeel van 13.7 procent.