Internet Explorer bezig met comeback

Internet Explorer is bezig met een comeback zo blijkt uit cijfers van net Applications. Voor de tweede maand op rij is het marktaandeel van de browser gestegen. In de maand juni had Internet Explorer wereldwijd nog een marktaandeel van 60.32 procent, in de maand juli was dit 60.74 procent. Het meest gebruikt in de maand juli was Internet Explorer 8 en opmerkelijk genoeg staat Internet Explorer 6.0 op de tweede plaats met een wereldwijd marktaandeel van 16.97 procent.

Firefox van Mozilla leverde bijna een procent in en daalde van 23.81 procent naar 22.91 procent. Google Chrome leverde eveneens in. Browsers Safari en Opera pakten beide marktaandeel, 5.09 procent en 2.45 procent.

Nog even terugkomend op Internet Explorer 6. De Britse overheid heeft besloten vast te houden aan de oude browser omdat het upgraden niet per sé veiliger is en vooral erg duur. Dit is de reactie op een petitie die is ondertekend door ruim zesduizend Britten die vinden dat de ambtenaren een veiligere browser dan Internet Explorer 6 moeten gebruiken.

Besturingssystemen

Nog even kort kijkend naar de besturingssystemen leverde zowel Windows als Mac OS iets in. In de maand juli was Windows goed voor een wereldwijd marktaandeel van 91.46 procent, Mac 5.16 procent. Windows XP blijft het meest gebruikte besturingssysteem, 61.87 procent gevolgd. Windows 7 is inmiddels Windows Vista voorbij.

Het meest recente besturingssysteem van Microsoft had in de maand juli een marktaandeel van 14.46 procent, Vista 14.34 procent.