Screenshot Internet Explorer 9 uitgelekt

Microsoft stelde al meerdere preview versies beschikbaar van browser Internet Explorer 9 maar nog niet eerder was de nieuwe interface te zien tot nu. Op de Russische website van Microsoft verscheen vandaag plotseling informatie over Internet Explorer 9 met daarnaast een screenshot die de nieuwe interface toont. Inmiddels is de bewuste pagina op de website van Microsoft niet meer beschikbaar maar nieuwswebsite ZDnet wist de screenshot die je hieronder kunt bekijken te pakken.

Te zien is dat de interface zo minimalistisch mogelijk is gehouden en het doet wat dat betreft denken aan Google Chrome en de aankomende versie van Firefox. Google Chrome heeft sinds het begin al de tabbladen boven de adresbalk staan en in de nieuwe versie van Firefox zal dit eveneens het geval zijn. In de screenshot is te zien dat de tabbladen in dit geval naast de adresbalk zijn geplaatst maar wellicht kan dit gewijzigd worden.

In het bericht dat nog steeds gevonden kan worden via in dit geval Bing valt te lezen dat de browser beschikt over een mogelijkheid om websites als snelkoppeling te plaatsen. Als de vertaling klopt dan betekent dit dat websites direct vanaf de taakbalk gestart kunnen worden zonder dat de browser zelf geopend hoeft te worden, iets wat lijkt op de snelkoppelingen van Google Chrome. Op deze manier wordt een website meer behandeld als een applicatie. Hoe dit precies in elkaar steekt zal later duidelijk worden.

Volgende maand op 15 september zal Microsoft een beta beschikbaar gaan stellen. Op de nu uitgelekte screenshot wilde het bedrijf verder niet reageren.