‘Internet Explorer 9 is ouderwets’

Paul Rouget van Mozilla noemt de nieuwe versie van browser Internet Explorer ouderwets en loopt twee jaar achter op de concurrentie. Microsoft geeft aan dat Internet Explorer 9 een moderne browser is en daar is Rouget het niet mee eens, hij geeft aan dat het bedrijf deze uitspraken baseert op eigen onbetrouwbare testen.

Het gaat met name om de ondersteuning van HTML5 en CSS3. Rouget voerde zelf een aantal testen uit en daaruit bleek dat Internet Explorer 9 61 procent van alle webstandaarden ondersteunt terwijl Firefox 4 uitkomt op 87 procent. Firefox 3.6, de huidige versie van de browser scoorde een jaar geleden al 65 procent. Uit een specifieke HTML5-test haalt Internet Explorer 9 een score van 130 terwijl Firefox 4 er met 255 beter vanaf komt. Firefox 3.5 haalde twee jaar geleden al een hogere score.

Rouget somt daarna een lijst met standaarden op die Internet Explorer 9 niet ondersteunt. Zijn conclusie aan de hand van de lijst en de twee testen is daarom dat de browser zeker niet modern genoemd mag worden en dat Microsoft dus twee jaar achter loopt op de concurrentie. Het volledige bericht van Rouget lees je hier.

Via: nu.nl