Internet Explorer 7 belasting, geslaagde pr-stunt webshop

Een goede pr-stunt uit Australiƫ. Er kwam vandaag ineens het bericht uit het land dat een webshop was gestart met het in rekening brengen van extra kosten, specifiek voor gebruikers van Internet Explorer 7. Het bedrijf kondigde aan in een bericht dat alle bezoekers met versie 7 van Internet Explorer 6.8 procent extra zouden moeten gaan betalen (Internet Explorer 7 tax), hierbij wordt aangegeven dat om te voorkomen dat dit alles is te voorkomen door te upgraden naar een moderne browser of nieuwe versie.

Als reden om de extra kosten door te berekenen noemt de webshop dat de ontwikkelaars steeds meer tijd kwijt zijn om de website goed te laten functioneren in de browser die inmiddels al een aantal jaartjes oud is, vergelijkbaar met eerder Internet Explorer 6.

Degene die de shop bezoeken met Internet Explorer 7 zullen zien dat de website geheel niet goed wordt getoond in de browser, dus er is al niet veel energie ingestoken om de site goed te laten functioneren in de browser, dit terwijl je daarvoor dus wel extra zou moeten betalen. Het is echter wel gewoon mogelijk om producten in de shop te bestellen en af te rekenen. Zodra een product aan het winkelwagentje is toegevoegd en deze wordt geopend verschijnt de onderstaande melding over de extra kosten groot in beeld.

Daarna is inderdaad te zien dat er extra kosten zijn toegevoegd waarvan een screenshot hieronder, echter zodra je als bezoeker met Internet Explorer 7 daadwerkelijk gaat betalen worden deze extra kosten er weer gewoon afgetrokken. Al met al gaat het om een bijzonder geslaagde stunt van de Australische webshop want het nieuws over de belasting werd opgepakt door diverse grote nieuwswebsites waaronder door de BBC.