Internet Explorer 10 voor Windows 7 preview te downloaden

Microsoft heeft de eerste preview van Internet Explorer 10 voor Windows 7 online gezet en deze kan nu gedownload worden. Afgelopen maand werd al duidelijk dat de browser niet tegelijk zou gaan uitkomen met Windows 8 en dat de preview deze maand zou gaan verschijnen. Hoewel Microsoft al wel vorige maand de downloadpagina online had gezet om Internet Explorer 10 te downloaden werkten op dat moment de links nog niet.

De preview van Internet Explorer 10 voor Windows 7 is beschikbaar in een groot aantal talen waaronder in het Nederlands, downloaden van de browser kan op deze pagina.

Do Not Track

Detail is dat net als in het geval van Internet Explorer 10 binnen Windows 8 ook in deze preview standaard Do Not Track is aangezet. Nadat de browser voor de eerste keer wordt geopend zal er een melding verschijnen over dat deze functie is uitgeschakeld met aanvullende uitleg om Do Not Track eventueel weer uit te schakelen als dat gewenst is.

Met de functie ingeschakeld word je als gebruiker beschermt tegen het volgen van je surfgedrag door adverteerders, er wordt dan een signaal gestuurd naar de webserver om dit aan te geven waarbij het wel zo is dat websites het verzoek niet hoeven op te volgen.