Internet Explorer 10 voor Windows 7 nu te downloaden

Internet Explorer 10 logoHet heeft iets langer geduurd als enkele dagen maar Microsoft heeft nu bijna twee weken later dan toch eindelijk de definitieve versie van Internet Explorer 10 voor Windows 7 uitgebracht. Internet Explorer 10 is de standaard aanwezig in Windows 8 en sinds november was er een preview-versie beschikbaar van de browser voor Windows 7.

De definitieve versie van de browser kan in 95 talen op deze pagina worden gedownload. In de komende weken zal Microsoft de browser via Windows Update gaan verspreiden naar alle gebruikers van Windows 7, te beginnen met gebruikers van de huidige preview van Internet Explorer 10. De browser kan overigens niet geïnstalleerd worden op computers met Windows XP of met Vista. Internet Explorer 10 is vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd en Microsoft geeft aan dat de nieuwe versie een toename omvat van ruim 60 procent aan moderne web standaarden voor veiligheid, privacy en betrouwbaarheid. De browser laad websites 20 procent sneller dan Internet Explorer 9.

Do Not Track

Handig om te weten is dat in deze versie van de browser standaard de Do Not Track functionaliteit is ingeschakeld. Met deze functie word je als gebruiker beschermt tegen het volgen van je surfgedrag door adverteerders, er wordt dan een signaal gestuurd naar de webserver om dit aan te geven, echter is het wel zo dat websites het verzoek niet hoeven op te volgen. Direct nadat de browser voor het eerst wordt geopend zal er meer informatie in beeld verschijnen over Do Not Track plus uitleg om de functie weer uit te schakelen.

Uitschakelen kan door te klikken op het tandwieltje rechtsboven en daarna te kiezen in het menu voor Internetopties. Klik vervolgens in het venster op het tabblad 'Geavanceerd' en verwijder het vinkje dan bovenaan voor de regel 'Do Not Track' header altijd verzenden. Na het opnieuw opstarten van de computer is de Do Not Track functie weer uitgeschakeld.

do_not_track_ie