Internet Explorer 10 voor Windows 7 mogelijk binnen enkele dagen

Internet Explorer 10 logoHet lijkt er op dat Internet Explorer 10 voor Windows 7 snel zal gaan verschijnen. In november afgelopen jaar bracht Microsoft een preview uit van de browser voor Windows 7 en sindsdien blijft het vrij stil rondom de nieuwe versie van Internet Explorer.

Hoewel Microsoft nog altijd geen datum heeft genoemd waarop de browser officieel beschikbaar zal gaan komen heeft het bedrijf nu wel de blokkeringswerkset voor Internet Explorer 10 uitgebracht. Deze tool is gericht op bedrijven waarmee voorkomen kan worden dat de browser via Windows Update automatisch wordt geïnstalleerd op computers met Windows 7 of Windows Server 2008 R2. Het is niet zo dat de blokkeringswerkset kan voorkomen dat de nieuwste versie van de browser handmatig wordt geïnstalleerd.

De nieuwe versie van de browser zal straks via Windows Update worden uitgebracht voor alle gebruikers van Windows 7 en het uitbrengen van deze tool zou kunnen wijzen op een introductie binnenkort, mogelijk al ergens in de komende dagen. Tot die tijd kun je eventueel nog de preview van Internet Explorer 10 uitproberen die beschikbaar is in een groot aantal talen waaronder ook in het Nederlands, de preview downloaden kan hier.