Internet Explorer 10 scoort goed in test van Strangeloop

Uit een onderzoek uitgevoerd door Strangeloop blijkt dat Internet Explorer 10, de standaard browser van Windows 8 op dit moment de snelste browser is. Het bedrijf testte de top 2000 E-commerce sites volgens Alexa.com met de tool WebPagetest, een initiatief grotendeels gesponsord door Google. Met de tool kan de snelheid van een site getest worden en zodra je dit gaat doen kan er gekozen worden voor een locatie en een browser, er kan gekozen worden uit onder andere Chrome, Firefox, Internet Explorer 7, 8, 9 en 10.

Volgens Strangeloop is Internet Explorer 10 8 procent sneller dan Google Chrome 20. Internet Explorer 10 was iets sneller dan Firefox 13 met een gemiddelde laadtijd van 6.392 seconden, Firefox 13 deed er gemiddeld 6,395 seconden over en Google Chrome 20 deed er 6,906 seconden over. Ook bleek uit het onderzoek dat sites gemiddeld langzamer zijn dan een jaar geleden, dit omdat sites steeds complexer worden. Een homepage kwam gemiddeld na 6,5 seconden in beeld, in november was dit nog 5,94 seconden.

Het is alleen wel zo dat Internet Explorer 10 nog maar beschikbaar is voor een beperkte groep gebruikers, deze groep zal flink gaan groeien zodra volgende maand op 26 oktober Windows 8 wordt uitgebracht en zodra de browser beschikbaar komt voor Windows 7.