Internet Explorer 10 Do Not Track functie standaard aan in Windows 7

Begin juni liet Microsoft weten dat standaard binnen Windows 8 in browser Internet Explorer 10 Do Not Track standaard zal worden ingeschakeld. met deze functie ingeschakeld word je als gebruiker beschermt tegen het automatisch volgen van je surfgedrag door adverteerders. Direct na de bekendmaking van dit nieuws kwam er in de VS de nodige kritiek van adverteerders want er was juist afgesproken met de Amerikaanse overheid dat de Do Not Track functie niet standaard ingeschakeld zou worden in browsers.

Installatie Windows 8

In een aanvullend bericht legt Chief Privacy Officer Brendon Lynch van Microsoft verder de werking van de functie uit. Het zal in ieder geval zo zijn dat als tijdens de installatie van Windows 8 wordt gekozen voor de aanbevolen instellingen de Do Not Track functie van Internet Explorer standaard ingeschakeld zal worden. Echter is er wel een mogelijkheid om de instellingen tijdens de installatie aan te passen en hier kan dan eventueel de functie eenvoudig alsnog uitgezet worden. De beslissing is in lijn met het doel van het bedrijf om de privacy van gebruikers van de browser zo goed mogelijk te beschermen.

Privacy van gebruikers is belangrijk voor Microsoft en het bedrijf zegt dat sinds de aankondiging van het standaard inschakelen van de functie uit onderzoek is gebleken dat gebruikers deze beslissing steunen. Het zal wel zo zijn dat gebruikers op de hoogte worden gesteld van het feit dat de Do Not Track functie standaard is ingeschakeld.

Windows 7

Naast Windows 8 zal Internet Explorer 10 straks ook uit gaan komen voor Windows 7. Ook hier zal Microsoft de functie standaard gaan aanzetten, gebruikers zullen wel een prominente melding in beeld krijgen over de instelling met een link naar meer informatie.