Interesse Amerikaanse consumenten in iPad mini

In de Verenigde Staten heeft PriceGrabber een klein onderzoekje gedaan onder 2600 shoppers betreffende de iPad mini waarover al enkele tijd geruchten rondgaan. Meer dan de helft van de Amerikaanse consumenten zegt geïnteresseerd te zijn in de kleinere variant van de iPad die volgens de geruchten tussen de 250 en 300 dollar zou gaan kosten. Van de ondervraagden bezit 22 procent momenteel een tablet, het gaat in 68 procent om een versie van de iPad slechts 10 procent bezit een Kindle Fire van Amazon.

De belangrijkste reden waarom men geïnteresseerd is in de iPad mini is niet geheel schokkend en dat is de lagere prijs (64 procent). Na de prijs is ook het kleinere formaat een belangrijke reden om het apparaat te kunnen kopen en 24 procent denkt dat de iPad mini een leuk cadeau zou kunnen zijn. 20 procent geeft aan de mini te gebruiken voor werk en 20 procent geeft aan het apparaat aan te schaffen vanwege hun liefde voor Apple.

Kijkend naar welke eigenschappen het meest belangrijkst zijn is dat als eerste uiteraard de prijs (84 procent), 3G (65 procent), kleiner formaat (60 procent), lichtere, dunnere behuizing (60 procent), retina display (43 procent), Siri (37 procent) en design (31 procent).

Lees meer over: ,