Integratie Google Drive in Gmail

Google heeft het een stuk makkelijker gemaakt om bestanden uit Google Drive toe te voegen aan nieuwe e-mailberichten. Google Drive werd gelanceerd in april dit jaar als opvolger van Google Docs maar het was tot op heden niet mogelijk om eenvoudig vanuit Gmail een bestand te kunnen mailen. Dankzij de nieuwe integratie die langzaam in de komende dagen zal worden uitgerold naar alle gebruikers wordt het eenvoudig om online opgeslagen bestanden zoals documenten, spreadsheets, presentaties, foto's, PDF's, etc. toe te voegen aan een bericht zonder dat Gmail gesloten hoeft te worden.

Een bestand die aan een mailbericht wordt toegevoegd mag maximaal 10 GB groot zijn, dit is 400 keer groter dan wat er normaal is toegestaan. Omdat er feitelijk een link naar het bestand wordt gestuurd en het bestand dus online is opgeslagen heeft de ontvanger altijd de beschikking over de meest recente versie van bijvoorbeeld een spreadsheet.

Tevens zal Gmail checken op het moment dat het bericht wordt verzonden of de ontvanger het bestand online mag openen, als dit niet het geval is dan zal er een melding verschijnen waarmee de rechten aangepast kunnen worden. Deze controle wat betreft rechten werkt ook door links afkomstig van Google Drive in een nieuw bericht te plakken.

Het toevoegen van een bestand aan een nieuw bericht werkt alleen in de nieuwe interface voor het opstellen van berichten, eind vorige maand geïntroduceerd. Als je deze manier van opstellen gebruikt dan kan het icoon van Google Drive onderin het venster gevonden worden door op het kleine plusje te klikken, naast de knop om een bestand te uploaden.

Lees meer over: , ,