Instant Pages Google Chrome

Een nieuwe feature voor Google Chrome genaamd Instant Pages gericht op het sneller laden van pagina's. Google geeft aan dat je niet klaar bent met zoeken voordat je het antwoord hebt gevonden. De meeste tijd ben je hierbij kwijt door te wachten op het laden van websites waarbij het gemiddelde op 5 seconden ligt. Met Instant Pages is het de bedoeling dat je tijd gaat besparen en sneller het antwoord op een website in beeld krijgt.

Laden op de achtergrond

In het geval van zoekopdrachten waarvan Google vrij zeker weet dat je het eerste resultaat zult gaan aanklikken zal Instant Pages alvast op de achtergrond de betreffende pagina gaan laden. Tegen de tijd dat je zover bent om op het eerste resultaat te klikken is de website al volledig geladen en zal deze dus vrijwel direct in beeld verschijnen.

Video

Om te demonstreren hoe snel deze feature werkt is te zien in de onderstaande video. Instant Pages is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de developer versie van de browser en de feature zal binnenkort worden toegevoegd aan de volgende b├Ętaversie. Later deze zomer zal de Instant Pages beschikbaar komen voor alle gebruikers.