Instant Pages en Afdrukvoorbeeld nu in Google Chrome

In de nieuwste versie van Google Chrome is nu Instant Pages definitief doorgevoerd, de feature werd afgelopen maand geïntroduceerd in de betaversie van de browser.

Instant Pages moet er voor zorgen dat websites sneller in beeld komen en dat je dus zodoende de nodige tijd gaat besparen. In het geval van zoekopdrachten waarvan Google vrij zeker weet dat je het eerste resultaat zult gaan aanklikken zal Instant Pages alvast op de achtergrond de betreffende pagina gaan laden. Tegen de tijd dat je zover bent om op het eerste resultaat te klikken is de website al volledig geladen en zal deze dus vrijwel direct in beeld verschijnen. Een demonstratie is hieronder te zien in de video.

Afdrukvoorbeeld

Dat websites sneller in beeld komen is mooi maar misschien nog handiger is een afdrukvoorbeeld als je een pagina wilt gaan printen. Vanaf nu zal het zo zijn als je kiest voor Afdrukken er eerst een voorbeeld in beeld komt met de bijbehorende opties.

Een andere handige toevoeging is hier de mogelijkheid om een PDF bestand op te slaan van de betreffende pagina met behulp van de ingebouwde PDF plugin.