Instant Google Street View

Inspelend op een feature van de zoekmachine van Google is Instant Google Street View gemaakt door Nick Nicholaou, een ontwikkelaar uit Londen. Een leuke website bestaande wat een combinatie is van Google Instant, de Google Maps API en Google Street View.

Door op de website in het zoekveld een adres te typen wordt direct Street View geladen vergelijkbaar met het typen van een zoekopdracht in Google waarbij de zoekresultaten al verschijnen. Terwijl je aan het typen bent krijgt het zoekveld een kleur, is de kleur groen dan kan Street View geladen worden, is de kleur oranje dan is Street View wel beschikbaar maar moet je de locatie specifieker invoeren, is de kleur geel dan is Street View niet beschikbaar en is de kleur rood dan is de opgegeven locatie niet duidelijk.

De website werkt bijzonder snel en is leuk om even mee te spelen. Alle features die je normaal hebt als je Gogole Maps gebruikt zijn aanwezig, rechtsboven staan knoppen om de weergave te wijzigen plus een knop om een locatie te delen en een knop om een screenshot van de betreffende locatie te downloaden zonder de knoppen hierin verwerkt.

Instant Google Street View is te proberen op qsview.com. Overigens deed Nick Nicholaou al eerder iets met Google Street View, al twee jaar geleden maakte hij de website mapcrunch.com waarmee een willekeurige locatie ergens op de wereld op straatniveau bekeken kan worden. Een vergelijkbaar Nederlands initiatief is de website Straatblik.nl.