Instagram zal snel meer informatie delen over nieuw beleid

instagramHet nieuwe privacybeleid eerder deze week door Instagram aangekondigd heeft tot dusver voor een hoop onrust gezorgd onder alle gebruikers van de fotodienst. Instagram zal per 16 januari volgend jaar nieuwe algemene voorwaarden gaan doorvoeren. Zelf heeft het bedrijf aangegeven dat met het nieuwe privacybeleid het makkelijker zal worden om gegevens uit te wisselen met eigenaar Facebook, ook zou het makkelijker worden om spam te bestrijden en eventuele problemen te detecteren.

Wat echter niet duidelijk wordt gemaakt is hoe Instagram met geplaatste foto's zal omgaan. Benadrukt wordt dat gebruikers eigenaar blijven van hun foto's maar ook leek het zo te zijn dat Instagram foto's van gebruikers zonder toestemming en zonder vergoeding mocht verkopen. Zo zou het bedrijf bijvoorbeeld een foto van iemand in een restaurant aan het betreffende restaurant kunnen verkopen waarna de foto in een reclamecampagne gebruikt kan worden. Vanwege de ophef die nu onder gebruikers is ontstaan heeft Instagram op Twitter laten weten zeer snel een hoop vragen te zullen gaan beantwoorden.

instagram_beleid

Aanvullend heeft Kevin Systrom een bericht op het blog van Instagram geplaatst waarin hij aangeeft dat Instagram geen foto's van gebruikers zal gaan verkopen aan andere bedrijven zonder compensatie. "Instead it was interpreted by many that we were going to sell your photos to others without any compensation. This is not true and it is our mistake that this language is confusing. To be clear: it is not our intention to sell your photos. We are working on updated language in the terms to make sure this is clear." aldus Systrom.

Verder zegt hij dat op basis van alle feedback en nieuwsberichten specifieke gedeeltes van het beleid worden aangepast zodat het helder blijft wat er met foto's gedaan wordt.

Mocht je zelf gebruikmaken van Instagram en het niet eens zijn met de wijzigingen dan kun je net als inmiddels al diverse andere gebruikers gedaan hebben je account eenvoudig verwijderen. Meer over het verwijderen en het downloaden van al je foto's lees je hier. Ondertussen heeft National Geographic een opmerkelijke stap genomen. National Geographic is ook actief op Instagram met ruim 640.000 volgers, echter is er nu besloten vanwege zorgen omtrent het beleid om voorlopig even te stoppen met het delen van foto's.

natgeo_instagram

Lees meer over: ,