Instagram Web Embeds: Foto’s en video’s invoegen op websites

Instagram logo Recent zag je hier nog een bericht over een handige online tool om eenvoudig foto's en video's van Instagram mee in te voegen op een andere website. Nu slechts anderhalve week later is deze tool overbodig geworden want Instagram heeft zojuist Web Embeds aangekondigd. Tot op vandaag was het zo dat er geen manier werd aangeboden door Instagram om een foto of een video makkelijk in te voegen op een website, dankzij Web Embeds kan dit nu wel vergelijkbaar met berichten van Twitter of video's van YouTube.

Elke foto of video kan ingevoegd worden op een website mits er is ingesteld dat iedereen de foto of video mag zien. Indien een account privé is dan zal de invoegcode ook niet beschikbaar zijn. Op de desktop op de detailpagina van een foto of video staat aan de rechterkant een knop om de juiste code op te halen. Deze knop staat direct onder de knop die het totale aantal geplaatste reacties weergeeft. De detailpagina van een foto of video bereik je overigens door in het overzicht rechtsonder een foto of video op de knop met de drie kleine bolletjes te klikken en dan te klikken in het menu voor 'Videopagina bekijken'.

instagram_embed_code

Hieronder een voorbeeld van een ingevoegde video. Standaard is de profielfoto inclusief een link linksboven te zien, het logo van Instagram zelf is rechtsboven geplaatst en onder de video staat het totale aantal gegeven likes en het totale aantal geplaatste reacties. Overigens kun je het recent besproken Embed Instagram om foto's en video's in te voegen op websites nog wel prima gebruiken foto's en video's lokaal op te slaan, het is alleen de vraag hoe lang deze tool nog blijft bestaan na de introductie van Instagram zelf vandaag.

Lees meer over: ,