Instagram vroeg eerst 2 miljard van Facebook

Dacht je misschien dat de 1 miljard dollar die Facebook overheeft voor fotoapplicatie Instagram al vrij veel is, eigenlijk is het een koopje. De CEO van Instagram, Kevin Systrom vroeg namelijk in eerste instantie 2 miljard dollar toen het bedrijf werd benaderd voor een overname, tijdens de onderhandelingen heeft Mark Zuckerberg er 1 miljard dollar af weten te praten. Dit meldt the Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Tevens blijkt nu dat de oprichter van Facebook geheel op eigen houtje heeft gehandeld, de raad van bestuur werd pas op het laatste moment ingelicht over de overname en verder tijdens de onderhandelingen zelf niet niet op de hoogte gesteld van de plannen.

Omdat de CEO 57 procent van het stemrecht heeft mag hij dergelijke acties gewoon alleen uitvoeren, er zou nog wel gestemd zijn over de overname maar dit was meer symbolisch. De overname zou binnen drie dagen geregeld zijn, de ontmoetingen vonden allemaal bij Zuckerberg thuis plaats. Zuckerberg zou al sinds de zomer van afgelopen jaar interesse hebben in Instagram en vond dat het nu tijd werd om actie te ondernemen.

Via: nu.nl
Lees meer over: , ,