Instagram voor Windows Phone beschikbaar in Windows Store

Instagram voor Windows Phone beschikbaar in Windows Store

Op 23 oktober werd duidelijk dat Instagram voor Windows Phone binnen enkele weken zou gaan verschijnen en het moment is nu daar dat de applicatie gedownload kan worden door alle gebruikers van Windows Phone. Instagram voor Windows Phone is hier te vinden in de Windows Store maar heeft vooralsnog wel het labeltje 'beta' gekregen van Facebook.

Tevens beschikt de app nog niet over alle bekende features zoals te vinden in de versies voor iOS en Android, dit komt omdat het bedrijf de app zo snel mogelijk beschikbaar wilde stellen voor gebruikers. In de toekomst zullen de nodige features nog worden toegevoegd.

Wel kunnen er uiteraard gewoon filters worden gebruikt, kunnen video's worden opgenomen en kunnen reacties worden geplaatst. Gemaakte foto's en video's kunnen naast Instagram direct gedeeld worden op Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare. Een aantal screenshots van Instagram voor Windows Phone zie je hieronder.

Met het uitkomen van Instagram voor Windows Phone heeft Microsoft enkele cijfers gedeeld over het mobiele besturingssysteem. Zo zijn er in totaal nu meer dan 3 miljard apps gedownload. Dagelijks worden er 500 nieuwe apps geĆ¼pload naar de Windows Store.