Instagram voegt privéberichten toe (Instagram Direct)

De geruchten bleken te kloppen, Instagram heeft Instagram Direct aangekondigd, een nieuwe feature waarmee gebruikers privéberichten naar elkaar kunnen sturen. Het gaat dan uiteraard om het sturen van een foto of een video rechtstreeks naar een vriend, alleen de ontvanger kan vervolgens de betreffende foto of video met onderschrift bekijken.

Het versturen van privéberichten kan alleen in de mobiele apps voor iOS en Android. Rechtsboven naast het witte logo van Instagram staat een nieuwe knop, door op het postvak te klikken komen alle privéberichten die je als gebruiker hebt ontvangen in beeld.

Het gaat dan alleen om foto's en video's van personen die je zelf volgt, indien er een bericht is verzonden door een gebruiker die je zelf niet volgt zal het bericht worden verplaatst naar het overzicht met verzoeken met de vraag of je het bericht wel wilt bekijken.

Middels het blauwe plusje rechtsboven kan er een nieuwe foto of een nieuwe video worden gemaakt om te versturen naar een andere gebruiker van Instagram. Het versturen van een foto of een video naar meerdere gebruikers van Instagram is overigens ook mogelijk.

Instagram liet vanavond tijdens de aankondiging verder nog weten dat inmiddels meer dan de helft van alle gebruikers de app dagelijks opent, het gaat dan om ongeveer 75 miljoen gebruikers. Maandelijks heeft de populaire app nu meer dan 150 miljoen gebruikers.

Instagram 5.0 voor iOS is per direct beschikbaar en kan hier in de App Store van Apple worden gedownload. Instagram 5.0 voor Android is hier te vinden in de Google Play Store.

Lees meer over: , , ,