Instagram Top 10 meest gefotografeerde locaties 2013

Instagram Top 10 meest gefotografeerde locaties 2013

Net als afgelopen jaar heeft Instagram ook dit jaar weer een lijstje gepubliceerd met de meest gefotografeerde locaties ter wereld. Vergeleken met de lijst van afgelopen jaar staat er een nieuwe locatie op de eerste plaats. Het gaat wel net als vorig jaar om een locatie in Thailand, Siam Paragon, een groot winkelcentrum met meer dan 1000 winkels in de stad is gestegen van de tweede plaats naar de eerste plaats in de lijst van Instagram.

Vorig jaar stond de Internationale Luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok, ook bekend als New Bangkok International Airport, op de eerste plaats, het vliegveld staat dit jaar op de negende plaats. Nieuw in de lijst zijn de volgende locaties, Walt Disney in Californië, Central Park in New York en de bekende fonteinen van het Bellagio hotel in Las Vegas.

 1. Siam Paragon (สยามพารากอน) shopping mall, Bangkok, Thailand
 2. Times Square, New York
 3. Disneyland, California
 4. Bellagio Fountains, Las Vegas
 5. Disney World Florida
 6. Staples Center, Los Angeles
 7. Central Park, New York
 8. Dodger Stadium, Los Angeles
 9. Suvarnabhumi Airport (BKK) ท่าอากาศยานสุวรรณภูมิ, Bangkok, Thailand
 10. The High Line, New York

Aanvullend is er een lijst gepubliceerd met de steden wereldwijd die het meest werden gefotografeerd in dit jaar door alle 150 miljoen gebruikers van Instagram.

 1. New York City, NY, USA
 2. Bangkok, Thailand
 3. Los Angeles, CA, USA
 4. London, UK
 5. São Paulo, Brazil
 6. Moscow, Russia
 7. Rio de Janeiro, Brazil
 8. San Diego, CA, USA
 9. Las Vegas, NV, USA
 10. San Francisco, CA, USA

2013

Afgelopen week introduceerde Instagram overigens nog een nieuwe feature met Instagram Direct, de mogelijkheid om als gebruiker foto's en video's specifiek te kunnen sturen naar andere gebruikers. De grootste toevoeging van Instagram dit jaar was de ondersteuning voor video. Verder kwam Instagram recent uit voor Windows Phone en begon het bedrijf met het tonen van advertenties, alleen te zien voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Lees meer over: , ,