Instagram toont voorbeeld van advertentie

Instagram toont voorbeeld van advertentie

Instagram kondigde begin deze maand officieel aan op korte termijn te gaan starten met het tonen van advertenties, zowel foto's als video's. In eerste instantie zullen alleen gebruikers van Instagram in de Verenigde Staten de reclames in hun feeds gaan zien.

Tot op heden was het nog niet duidelijk hoe een dergelijke advertentie eruit zou komen te zien maar nu heeft Instagram een eerste voorbeeld online geplaatst. Te zien is dat de advertentie lijkt op een normaal bericht met als verschil dat er bovenaan is aangegeven op de plek waar normaal de datum staat dat het om een advertentie gaat. Door op het label te drukken kan er algemene informatie worden opgevraagd over advertenties op Instagram.

In de komende week zal Instagram het onderstaande voorbeeld gaan tonen aan gebruikers in de Verenigde Staten, op deze manier wil het bedrijf gebruikers alvast een beetje laten wennen aan de komst van advertenties. Er zal worden samengewerkt met een beperkt aantal merken die al enige tijd actief zijn op Instagram waaronder Adidas, Ben & Jerry's, Burberry, General Electric, Lexus, Levi's, Macy's, Michael Kors, PayPal en Starwood.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om advertenties te verbergen en feedback te geven.

instagram_advertentie

Lees meer over: ,