Instagram nu meer dan 50 miljoen gebruikers

De populaire fotoapplicatie Instagram heeft nu meer dan 50 miljoen gebruikers en wekelijks komen er momenteel ongeveer 5 miljoen nieuwe gebruikers bij. Het gaat bijzonder snel met de applicatie want begin april stond de teller nog op 30 miljoen gebruikers maar dankzij het beschikbaar komen van de app voor Android werd op 13 april al de 40 miljoen bereikt. Dit terwijl Instagram begin dit jaar nog slechts 15 miljoen gebruikers had. Afgelopen maand stond de app overigens ook voor de eerste keer in de Apple Store op de eerste plaats in de lijst met de 25 populairste gratis applicaties.

Naast het aantal gebruikers is het nu ook een maand geleden dat er ondersteuning werd toegevoegd voor de Chinese microblogdienst Sina Weibo. Sinds dat de koppeling is gemaakt zijn er al meer dan 100.000 foto's gedeeld. Rond de 50.000 gebruikers (van de in totaal 300 miljoen) van de microblogdienst hebben een account bij Instagram.

Op 9 april werd een overname aangekondigd door Facebook. Een deal ter waarde van 1 miljard dollar (Er werd eerst 2 miljard gevraagd), 300 miljoen contant en de rest aandelen.

Lees meer over: ,