Instagram heeft nu 80 miljoen gebruikers

Het gaat erg hard met Instagram. Facebook kondigde op 9 april aan de populaire fotoapplicatie overgenomen te hebben voor een bedrag van 1 miljard dollar, op dat moment had Instagram nog 30 miljoen gebruikers. Op het moment van overname was de applicatie voor Android net uit die binnen 24 uur al meer dan 1 miljoen keer werd gedownload. Nog geen maand later stond het aantal gebruikers van Instagram al op 50 miljoen en nu is de 80 miljoen al gepasseerd en komt langzaam 100 miljoen gebruikers in beeld. In totaal hebben deze 80 miljoen gebruikers al bijna 4 miljard foto's gedeeld.

Instagram werd in oktober 2010 uitgebracht voor iOS en had al voor het einde van het jaar 1 miljoen gebruikers, half 2011 had de fotoapplicatie al ruim 10 miljoen gebruikers.

Facebook maakte afgelopen donderdag cijfers over het tweede kwartaal bekend maar benadrukte op dat moment dat de overname officieel nog niet afgerond is, de verwachting is dat dit in het najaar zal gebeuren. Mocht de deal onverhoopt niet doorgaan omdat de overheid deze blokkeert of omdat een van de partijen zich voor 20 december 2012 terugtrekt dan zal er alsnog een bedrag van 200 miljoen dollar naar Instagram gaan.

Lees meer over: ,